Nieuws

LPS Sint Anthonius behaaltZeeuws Verkeersveiligheidslabel

Wethouder Corniel van Leeuwen reikte vanmiddag het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel uit aan LPS Sint Anthonius in Oud-Vossemeer.
Naast de verkeersles in de klas krijgen de leerlingen regelmatig praktische verkeerslessen zoals remwegdemo, praktische oefeningen uit de leskist fietsvaardig&verkeerskunsten, dode hoekles enz.. De verkeersomgeving van de school wordt ook meegenomen in de lessen. Ouders zijn betrokken bij de verkeerseducatie op school. Zij kunnen wat op school geleerd wordt nog verder overbrengen op hun kind. Bovendien is zelf het goede voorbeeld geven altijd belangrijk. Directeur Leonie Jansen nam het certificaat in otnvangst, verkeersouder Mariska Geuze het muurbord. Eén van de leerlingen onthulde één van de cadeaux die de school ook krijgt bij het behalen van het label. 

certificaat2  muurbord  verkeerslicht

CBS De Lichtstraal behaalt Zeeuws Verkeersveiligheidslabel

Wethouder Marcel Steketee reikte vrijdag 3 maart het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel uit aan CBS De Lichtstraal
Aanvullend aan de gebruikelijke theorieles heeft de school de verkeerseducatie uitgebreid met praktijklessen, wordt er aandacht besteed aan de verkeersveiligheid in de omgeving van de school en aan de schoolthuisroutes van de leerlingen. Ouders zijn betrokken bij de verkeersveiligheid en de verkeerslessen. Dat bleek ook deze ochtend. Ouders vezorgden praktische verkeersoefeningen op het schoolplein. Van oversteekles voor de kleintjes tot fietsvaardigheid voor de hogere groepen. Daarna werden binnen het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel en de bijhorende cadeau's uitgereikt.

fietsparkoers  muurbord
kwartet  zebrapad

 

Remwegdemonstraties op Noord-Beveland en in Krabbendijke

Dinsdag 8 november hebben 118 leerlingen deelgenomen aan de remwegdemonstraties van VVN-ROVZ.
Leerlingen van De Kamperschouw, De Zuidvliet, Het Stelleplankier en De Zevensprong zagen hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren kinderen beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft. Ook een buurtbewoner in Colijnsplaat die meekeek, schrok van de klap waarmee de beer tijdens de noodstop met 50 km/u werd aangereden. De auto was al aan het remmen, maar toch was de aanrijding nog heel hard.
De leerlingen kregen informatie mee voor thuis. Zo kunnen zij ook hun ouders, buren, opa's en oma's enz. duidelijk vertellen wat ze hebben gezien en waarom het belangrijk is dat ze niet te hard rijden.

remwegdemo Kamperschouw  remwegdemo Zuidvliet

Zeeuws Verkeersveiligheidslabel voor IKC Voorhoute

Wethouder Maarten Both reikte vanmorgen het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel uit aan IKC Voorhoute.
Verkeerscoördinator Petra de Waal somde samen met de leerlingen op wat ze daarvoor gedaan hebben en ook in de toekomst blijven doen. Remwegdemo, dode hoekles, fietsoefeningen op het plein enz... 
Ook is er ruim aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de school en worden waar mogelijk ouders betrokken bij de verkeerseducatie.
Op de vraag van de wethouder wie ervoor moet zorgen dat het veilig is in het verkeer wisten de kinderen ook het antwoord. "Mijn vader, moeder, broertje, zusje, opa, oma, ikzelf, de juf en meester, de mensen in de auto ..." Iedereen dus! En daar hebben ze helemaal gelijk in zei de wethouder die nog aanvulde dat de gemeente natuurlijk ook de weg zo veilig mogelijk moet maken. 

In Reimerswaal zijn er nu 9 scholen met dit label. In Zeeland staat de teller op 87 sholen met label.

labeltoespraak label muurbord

Frankel doet 't verkeer(d) in IJzendijke

Vrijdag 30 september was Frankel op de Schuttershoek in IJzendijke. Wethouder Van Oostenbrugge van gemeente Sluis was erbij.
Aan de hand van grappige afbeeldingen, duidelijke voorbeelden en een aansprekend verhaal leerde Frankel de kinderen van groep 1, 2, 3 en 4 van alles over veilig deelnemen aan het verkeer. De gastles ‘Frankel doet het verkeer(d)' is een theatervoorstelling uitgevoerd door Kinderkomiek Frankel en gefinancierd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). Op speelse wijze leren de kinderen over waar ze op moeten letten in het verkeer. Zestig minuten verkeersonderwijs op een wel heel vrolijke manier. Er wordt dan ook veel gelachen tijdens deze les. Met het oversteeklied ‘Links-rechts-links gekeken’ sluit deze leerzame en interactieve voorstelling dansend en zingend af.

21 22

Zeeuws verkeersveiligheidslabel voor basisschool De Kreeke

Basisschool De kreeke in westdorpe is vanaf 16 september officieel ZVL-school.
Vanmorgen kreeg de school het Zeeuws verkeersveiligheidslabel uitgereikt door wethouder Jeroen de Buck.
De school verdient het label door goede verkeerslessen te geven.
ouders worden bij de verkeeseducatie betrokken en geïnformeerd.
Er is eveneens ruime aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de school.
Zeeland telt totaal 86 ZVL-scholen.

IMG 20220916 WA0001  

Remwegdemonstraties in gemeente Veere

Op maandag 12 september  zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 119 scholieren in de gemeente Veere.
Leerlingen van De Lichtstraal (Westkapelle), 't Paalhoofd (Zoutelande), De Wegwijzer (Serooskerke), De Lispeltuut (Oostkapelle) en De Golfslag (Domburg) leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden.

2

Een instructeur van Veilig verkeer Nederland liet de leerlingen zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren kinderen beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.
Doel van deze activiteit is ook om aandacht te vragen voor snelheidsproblemen in woonwijken en bij scholen. Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem. De leerlingen kregen informatie mee voor thuis. Zo kunnen zij ook hun ouders, buren, opa's en oma's enz. duidelijk vertellen wat ze hebben gezien en waarom het belangrijk is dat ze niet te hard rijden.

Remwegdemonstraties in Reimerswaal

Op maandag 27 juni  zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 165 scholieren in de gemeente Reimerswaal.
Leerlingen van De Horizon en De Zandbaan in Rilland, De Klimroos in Krabbendijke, De Voorhoute en De Welle in Kruiningen en De Eendracht in Hansweert leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden.
Wethouder Maarten Both bezocht de remwegdemonstratie in Kruiningen en vertelde de aanwezige leerlingen dat hij het heel belangrijk vindt dat alle kinderen in Reimerswaal verkeerseducatie krijgen en daardoor veiliger over straat kunnen.

IMG 1620 IMG 1628

Een instructeur van Veilig verkeer Nederland liet de leerlingen zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren kinderen beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.
Doel van deze activiteit is ook om aandacht te vragen voor snelheidsproblemen in woonwijken en bij scholen. Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem. De leerlingen kregen informatie mee voor thuis. Zo kunnen zij ook hun ouders, buren, opa's en oma's enz. duidelijk vertellen wat ze hebben gezien en waarom het belangrijk is dat ze niet te hard rijden.

IMG 1635

Opening verkeersplein De Zuidvliet Kortgene

Op woensdag 22 juni 2022 heeft wethouder Adrie van der Maas het verkeersplein van De Zuidvliet officieel geopend.

lesboekje
Wiepke Barentsen (ROVZ) en wethouder van der Maas overhandigen het bijhorende lesboekje aan juf Linda van den Boogaard.

De school is erg blij met het verkeersplein. Groepen 1 t/m 8 kunnen nu volop oefenen en ervaring opdoen met allerlei verkeerssituaties.
De leerlingen zijn ook enthousiast en laten bij de opening op het plein zien hoe het moet.
De rotonde en zebrapaden herkennen ze uit de omgeving. 

 file rijden  plein in gebruik

Opening Verkeersplein Don Boscoschool 's-Heerenhoek


Op woensdag 8 juni 2022 hebben Harry van der Maas (gedeputeerde Verkeersveiligheid en voorzitter ROVZ), Arno Witkam (wethouder gemeente Borsele) en Janique Huijbregts (ANWB) het verkeersplein van de Don Boscoschool officieel in gebruik gennomen.

don bosco verkeersplein 2

Tijdens de opening werden verkeerslesboekjes overhandigd en hebben leerlingen al gebruik gemaakt van het verkeersplein met rotonde, verkeersborden en zebrapad. 

Achtergrond info ANWB Verkeerspleinen

Tijdens een landelijke wedstrijd van de ANWB in 2021 bleek er veel interesse te zijn voor het winnen van een Verkeersplein. Het ROVZ speelt hierop in door dit jaar een pilot te starten met het financieren van een Verkeersplein bij 2 basisscholen (naast de Don Boscoschool wordt dit jaar een school op Noord-Beveland voorzien van een Verkeersplein). Hierbij ligt de uitvoering bij de ANWB en financiering door het ROVZ. 

Goed en veilig fietsen is belangrijk voor nu en later. Het ANWB Verkeersplein heeft als doel kinderen van groep 1 t/m 8 in een veilige omgeving ervaring op te laten doen met verschillende verkeerssituaties. 

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws